Nove dimenzije keramičkih pločica

Ultra tanka keramika donosi pravu revoluciju u svijetu keramike.
Polaganje takve keramike posebno je zahtjevno, jer je vrlo važna priprema ravne podloge. Pojavljuje se u različitim dimenzijama, od 100×100, 50×150, te 100×300 … i u debljinama 3,5mm, te 5,5 mm. Izuzetne su čvrstoće i estetike, a zbog velikih formata, pogodne su za oblaganje zidova, podova, stropova i fasada, te omogućavaju minimiziranje količine fuga.
Primjenjuju se jednostavno u kućanstvima, ali i u zahtjevnoj arhitekturi, upravo zbog svojih performasi: praktičnosti, raznih formata, boja, atraktivnosti dizajna i mogućnosti njegove prilagodbe svim prohtjevima i ukusima.

Ultra-tanka keramika je također vrlo pogodna za polaganje na postojeću podlogu, kao što su keramičke podne obloge, mramor, drvo, epoksi i slično. Međutim, važno je koristiti ispravan materijal za lijepljenja za različite podloge. Preporučuju se Mapei proizvodi s kojima su provedeni razni tečajevi i obuke za rukovanje ultra-tankom keramikom.
Može se koristiti u zatvorenom i otvorenom prostoru, kao i za oblaganje pročelja (uz obveznu uporabu svjetlijeg tona, koja apsorbira manje topline zbog pretjeranog širenja).
Obrada takve keramike je moguća sa noževima za rezanje stakla i zahtijeva neke potrebne vještine. To su samo neke osnovne informacije koje treba uzeti u obzir prije polaganja takve vrste keramike.

Ekstremno tanka struktura, extra velike veličine, koje su bile nezamislive sve do danas, te savršena glatkoća, dobiveni su pomoću inovativne i ekskluzivne tehnologije proizvodnje. Otporne su na mraz, ne upijaju mirise i tekućinu, toesu jednostavne za čišćenje i lakše od keramičkih pločica i konvencionalne keramike.

 

Izdvajamo našeg dobavljača

 

logo

 

 

15/10/2016